Tal com es va aprovar en la darrera assemblea de socis i sòcies de l’Ateneu, el pròxim 1 de gener arriba la gran transformació i l’Ateneu Santfeliuenc es convertirà en el primer “Ateneu Virtual” de Catalunya.
Tots els serveis, activitats i reunions es faran exclusivament en línia, i el local físic quedarà tancat al públic.
Així, hi haurà prou espai per a col·locar-hi els servidors informàtics necessaris per al correcte funcionament de la infraestructura digital, el servei d’acompanyament informàtic basat en intel·ligència artificial ( AteneIA ) i la gran antena de telecomunicacions que es posarà al terrat per tal d’arribar arreu del territori.
Aquest canvi va en consonància amb els nous temps que vivim en l’àmbit català i global, en què la digitalització més que útil, es fa imprescindible i en què la interacció social més que en gestos físics pot desenvolupar-se perfectament amb GIFs i emojis. A més, és un avenç clarament necessari per poder donar cabuda a totes les activitats que hi ha a l’Ateneu i millorar el servei que dona la nostra entitat.
Per dur a terme aquest projecte, hem anat acompanyats de la Comunalitat de Sant Feliu i hem comptat amb el suport del servei municipal Sant Feliu Innova, que han estat treballant estretament els darrers mesos per poder anunciar aquesta bona nova.
A partir del dia 1 estaran disponibles tantes sales com sigui necessari, amb la capacitat que es desitgi i als horaris que es prefereixin. S’estalviarà el desplaçament fins a l’Ateneu i el tràmit feixuc d’haver de demanar la clau o el comandament de l’aire a secretaria.
Els concerts, conferències, exposicions i tallers es podran gaudir sense necessitat de moure’s del sofà, podent entretenir-se i passar l’estona sense cap interacció física i inclús podent silenciar el so o desconnectar la càmera al gust del consumidor.
Les entitats de l’AECIP podran disposar d’espai d’emmagatzematge gairebé infinit a les carpetes virtuals que s’han creat a la mida de cada associació gràcies al nou model d’emmagatzematge al núvol.
A més, s’està treballant per a la digitalització del vestuari de l’Esbart i els vestits i forques de Diables La Garsa, així com del material per descens de barrancs d’Espeleo Grup Santfeliuenc. Es preveu tenir llesta aquesta tasca a principis de febrer.
En definitiva, tot plegat suposarà un canvi radical de model, innovador i únic per a l’Ateneu Santfeliuenc, que vol ser alhora útil per als socis i sòcies de l’Ateneu, per a la ciutat de Sant Feliu i un referent de gestió cultural a escala catalana.