Hem de posar límits al treball científic? Quina mena de límits? Qui o quina institució pot arrogar-se l’autoritat per una imposició d’aquest tipus? No tenim ja prou limitacions? Margarita Boladeras respon aquestes i altres preguntes relacionades amb els complexos fenòmens socials i polítics involucrats en aquestes qüestions.
El dijous 10 de novembre, a les 19 h, tindrem entre nosaltres a Margarita Boladeras, en diàleg amb Carme Porta, a una nova sessió dels cafès filosòfics organitzats per la USLA i el Cafè Filosòfic d’Esplugues.
Margarita Boladeras Cucurella és catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en temes de filosofia contemporània i en qüestions d’ètica i bioètica, després de llicenciar-se (1971) i doctorar-se en Filosofia (1978) a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat estades d’investigació a la Universitat de Mannheim (1976-77), a la Universitat Laval de Quebec (2012) i a la Universitat Lliure de Brussel·les (2012). Va ser degana de la Facultad de Filosofía de la UB.
Carme Porta i Abad és tècnica en imatge fílmica i política catalana, primera diputada d’ERC al parlament de Catalunya. Ha treballat en emissores de ràdio i de televisió i ha participat en projectes audiovisuals i cinematogràfics. Del 2006 al 2011 va ser secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, des d’on va impulsar el reconeixement de les famílies monoparentals, el Pla Estratègic d’Usos i Gestió del temps, el Pla Interdepartamental LGTB i l’impuls de la Xarxa de Serveis contra la violència masclista.